Külföld

Környezetvédelmi elmarasztalás 12 uniós országnak

admin
admin

2005. 07. 11. 14:39

Az Európai Bizottság beindította törvényi eljárását 12 uniós tagállammal szemben, amiért azok nem tettek eleget a földhasználatba vételt, az útépítéseket és a hulladékhasznosítást illetően a megkövetelt eljárásnak, vagyis nem végezték el a megfelelő környezeti hatásvizsgálatokat.

Ausztria, Belgium, Ciprus, Görögország, Spanyolország, Finnország, Olaszország, Luxembourg, Málta, Hollandia, Portugália és Szlovákia kerülhet az uniós bírósága elé, amely büntetést róhat ki rájuk, amennyiben nem teljesítik utólag az uniós követelményt.

Az EU bizottsága figyelmezető levelet intézett az érintett országokhoz, amely az utolsó lépésnek számít a bírósági eljárás beindítása előtt.

A környezeti hatástanulmányok elvégzésének követelményét a tagországokban 2004 júliusi határidővel kellett nemzeti törvénykezésükben érvényesíteni.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

2871252 06/13/2016 US soldiers during a stop of the US armed forces in Riga in the course of the Dragoon Ride II of the Saber Strike-2016 international exercise. Taisija Voroncova/Sputnik
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.