Nagyvilág

Amerikai vízum magyaroknak: egyenlő elbírálást ígértek

Az Egyesült Államok a jövőben azonos elbánást akar biztosítani a magyaroknak is, akárcsak minden külföldi beutazónak – mondta John Cornyn amerikai hétfőn, miután Somogyi Ferenc magyar külügyminiszterrel folytatott megbeszélést Budapesten.

Célunk, hogy a jövőben az Egyesült Államokba látogató valamennyi külföldi vendéggel azonos módon bánjanak – mondta John Cornyn amerikai szenátor hétfőn Budapesten újságíróknak, miután Robert Cramer alabamai demokrata képviselő társaságában a magyar külügyminiszterrel folytatott megbeszélést.

A szenátor elmondta, hogy a 2001. szeptember 11-iki események után meghozott biztonsági intézkedések a vízumkiadás gyakorlatát is érintették, ám Washington a jövőben egyenlő feltételeket szeretne biztosítani a beutazók előtt.

A néhány hét múlva életbe lépő rendelkezés szerint a vízummentességet élvező országok állampolgárainak is biometrikus jellel ellátott útlevéllel kell rendelkezniük az Egyesült Államokba utazáshoz. Hozzátette: az Egyesült Államok biztosan akarja tudni, ki lép be az országba.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik