Közélet

Valóságos fegyverarzenált találtak az orvvadásznál, akihez egy róka kilövése miatt szállt ki a rendőrség

Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség
Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség

A Kunszentmiklósi Járási Ügyészség lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés, valamint orvvadászat miatt vádat emelt egy férfival szemben, akinél gépkarabély, pisztolyok, puskák és több mint félezer lőszer került elő.

A az ügyészség közleménye szerint az ügy ávdlottja, egy Kunszentmiklós környéki községben élő férfi 2023. július 14-én késő este motorkerékpárral a szántóföldje közelében lévő vadászterületre ment és ott egy engedély nélkül tartott 0,22 kaliberű lőfegyverrel kilőtt egy rókát. A kunszentmiklósi járőrök a helyszínen tetten érték a vadászati engedéllyel sem rendelkező vádlottat.

Az otthonában tartott kutatás során a nyomozók valóságos fegyverraktárat találtak. A házilagos kivitelű egylövetű pisztolyról, öntöltő pisztolyról, céltávcsővel felszerelt gépkarabélyról és több puskáról kiderült, hogy működőképes tűzfegyverek. Emellett lőfegyvernek minősülő légfegyver, továbbá több mint félezer töltény került elő. A fegyverek és lőszerek megszerzéséhez, valamint tartásához a férfinak nem volt engedélye.

Az ügyészség a férfit lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés, valamint orvvadászat bűntettével vádolja és ezért vele szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását, valamint pártfogó felügyelet elrendelését indítványozza. Bűnösségéről a Kunszentmiklósi Járásbíróság fog dönteni.

Kapcsolódó
Gyűjtési szenvedélyével magyarázta tettét a férfi, akinek 69 éles lőfegyvert, 7 ezer lőszert és 39 gránátot találtak az ingatlanjain
Bűnügyi felügyeletbe helyezték a székesfehérvári férfit. Az ügyészség letartóztatásért fellebbezett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik