Belföld

Gyűjtési szenvedélyével magyarázta tettét a férfi, akinek 69 éles lőfegyvert, 7 ezer lőszert és 39 gránátot találtak az ingatlanjain

Bűnügyi felügyeletbe helyezte a Székesfehérvári Járásbíróság azt a 49 éves férfit, akinek 69 éles lőfegyvert, több mint 7 ezer lőszert, 39 gránátot és több kiló robbanóanyagot találtak az ingatlanjain.

Jászberényiné Király Teodóra, a Fejér Vármegyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy a lőfegyverrel visszaéléssel gyanúsított férfi elismerte a bűnösségét, és azt állította, hogy gyűjtötte a fegyvereket.

A nyomozás adatai szerint a székesfehérvári gyanúsított fegyvertartási engedély nélkül tartotta fegyvereket, és a lőszereket az ingatlanjain.

Az ügyészség a lefoglalt lőfegyverek, és lőszerek jelentős mennyisége, bűnismétlés veszélye, bizonyítás meghiúsításának veszélye, és a gyanúsított büntetőeljárásban való jelenléte miatt indítványozta a férfi letartóztatását. Az ügyben eljáró nyomozási bíró bűnügyi felügyeletbe helyezte a férfit, de az ügyészség letartóztatásért fellebbezett.

Kapcsolódó
Kisebb hadseregnek elegendő éles lőfegyvert és robbanóanyagot foglaltak le egy férfitől
69 lőfegyvert, 39 gránátot, több mint hétezer lőszert és több kiló robbanóanyagot találtak nála a TEK-esek. Videókkal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik