Közélet

ATV: Lemondtak az MSZP társelnökei

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

Az ATV értesülései szerint az MSZP országos választmányi ülésén Komjáthi Imre és Kunhalmi Ágnes is lemondott a tisztségéről. Úgy tudni, az elmúlt napokban több szocialista politikus, köztük Lamperth Mónika és Lendvai Ildikó is szorgalmazta a lemondásukat valamint egy tisztújítást.

A hazai szociáldemokrácia egészét, a baloldalt tekintve pedig én magam is rendkívül csalódott vagyok,

írta csütörtökön a Facebookon Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke, miután a hétvégi választásokon a DK-MSZP-Párbeszéd koalíció a vártnál jóval gyengébb eredményt ért el.

Az DK-MSZP-Párbeszéd szövetség 367 ezer szavazatot kapott az EP-listára, ami 8,03 százalékos eredmény és két mandátumot jelent nekik.

Kunhalmi és Komjáthi is megerősítette a lemondást

Munkás emberként úgy tanultam, hogy mindennek van következménye. A kongresszustól kapott bizalmat és társelnöki mandátumot visszaadom azoknak, akiktől kaptam, az MSZP közösségének – írta Komjáthi Imre a Facebook-on. Hozzátette: Vállalni kell a felelősséget és le kell vonni a megfelelő következtetéseket, tanulságokat a választási eredményekből. Szerinte az MSZP rendezi sorait, ezek után pedig az építkezés veszi kezdetét. Ez a közösség nem fogja feladni a küzdelmet, hiszen az MSZP a politika emberi hangja volt és lesz!

 

A mai napon lemondtam az MSZP társelnöki tisztségéről – írta Kunhalmi Ágnes. A lemondott társelnök szerint nincs jó társadalom baloldal nélkül. – Az előttem álló időszak feladata világos: a hazai baloldal értékeinek képviseletén túl a XVIII. kerület egyéni országgyűlési képviselőjeként, ahogy 2018-ban és 2022-ben, úgy 2026-ban is újra legyőzzem Orbán jelöltjét – közölte.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik