Közélet europoli

ENSZ-nagykövet lett Ujhelyi István

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Az ENSZ szakosított turisztikai világszervezete (UN Tourism) nagykövetének nevezték ki június elsejével Ujhelyi István távozó európai parlamenti képviselőt, akinek feladata alapvetően az uniós intézményekkel való kapcsolattartás, illetve a szervezet brüsszeli állandó képviseletének működtetése lesz, közölte maga Ujhelyi István.

A közleményben azt is leírta, hogy eddig is rendkívüli nagykövet volt, de most hivatalos státuszt kap. Ujhelyi elsődleges szakterülete az EP-ben is a turizmus volt.

Fél lábbal tehát Brüsszelben maradok és folytatom a turisztikai szektor érdekében végzett munkámat, de mindenképpen aktív szereplője maradok a magyar közéletnek is, immár közéleti civilként, amolyan politikai szemtanúként.

– írja Ujhelyi. A vele készült interjúnkat itt olvashatja el. 

A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európai Parlament kommunikáció területére vonatkozó támogatási programja keretében valósult meg. Előkészítésében az Európai Parlament nem vett részt, és semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal a projekt keretében nyilvánosságra hozott információkért és álláspontokért, amelyekért kizárólag a szerzők, a megkérdezett személyek, a program szerkesztői és terjesztői felelősek az alkalmazandó jognak megfelelően. Az Európai Parlament nem felel a projekt megvalósításából esetlegesen származó közvetlen vagy közvetett károkért sem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik