Közélet

Átadták a Páratlan Szülő Díjakat

Facebook
Facebook

2024-ben az ötödik Páratlan Szülő Díj pályázatát hirdette meg az Egyszülős Központ, amelynek célja az egyedülálló szülők elkötelezett és példamutató munkájának elismerése.

A zsűri az alábbi kategóriákban ítélt oda díjakat

  • 2024. Páratlan Anyukája: Dr. Tóth Emese
  • 2024. Páratlan Apukája: Szende Gábor
  • 2024. Különlegesen Nevelő Páratlan Szülője: Lukácsné dr. Patakvölgyi Piroska
  • 2024. Páratlan Nagyszülője: Crisan Gitta

A rendezvényen a a Nagycsaládosok Országos Egyesületének különdíját is kiosztották: 2024. Páratlan Nagycsaládos Szülője Pitrolffy-Jamli Tamara lett.

„Nekünk, egyedülálló szülőknek egyszerre több szólamban kell játszanunk, hiszen a mi darabunkban a hangszerek fele néma lett. Közben pedig ugyanazt a gyönyörű darabot kell eljátszanunk úgy, hogy a gyerekeink soha nem érezhetik, hogy a mi darabunk más. Ez a legnagyobb csoda abban, amit napról napra csinálunk” – mondta köszöntőjében Nagy Anna, az Egyszülős Központ vezetője. Az egyedülálló szülők, akiket a díjazottak képviselnek, 341 ezren vannak, a gyerekeik pedig közel félmillióan. „Az az öt szülő illetve nagyszülő, aki díjat kap minden évben, ezt a csodálatos, erős, nagy tömeget képviseli” – tette hozzá.

Beneda Attila, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családügyekért felelős helyettes államtitkára elmondta: a kormányzat stratégiai partnerként tekint az Egyszülős Központra, és a családtámogatási rendszerben igyekszik súlyához és felelősségéhez mérten az egyszülős családokat is támogatni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik