Közélet

Toroczkai László: Magyar Péter a globalista Fidesz válságtünete

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu
Magyar Péter tőlük is vitt el szavazókat, de náluk is megjelentek a csalódott fideszesek. A huxit jelenleg nem realitás.

A Mi Hazánk elnöke, EP-listavezetője a Népszavának azt mondja, elég heterogén a bázisuk, de az új jelenség, hogy már a kiábrándult fideszesek is kezdenek megjelenni köreikben. Toroczkai László elismeri, van olyan olyan tagjuk, aki hungarista mozgalmat vezetett, de beszéltek vele, elfogadta, hogy a Mi Hazánk nem az. A pártelnök nevetségesnek tartja, hogy kollaborálnak a Fidesszel. Magyar Pétert hasonló kijelentéséért feljelentették.

Szerinte éppen a kormánypárt terjeszti most az országban a szórólapot, amin az szerepel, hogy a Mi Hazánk nem jobboldali, Gyurcsányék érdekeit képviseli. Úgy látja, a háttérben Kubatov Gábor állhat, aki rossz néven vehette, hogy feljelentette hivatali visszaélés gyanújával.

A kegyelmi botrány miatt a Fidesz megijedt, hogy szavazókat veszít. A Mi Hazánk maradt az egyetlen tiszta, nemzeti, jobboldali erő.

Úgy látja egyébként jelenleg a jobb- és baloldali felosztás helyett csak nemzeti vagy globalista pártokról lehet beszélni. Véletlenül sem akarja védeni a DK-t, a Momentumot, de furcsállja,  hogy az a Magyar Péter mossa össze a Fidesszel a teljes ellenzéket, aki a rendszer haszonélvezője volt. Úgy fogalmaz: halvány gőze sincs, hogy a Tisza Párt alelnöke mit képvisel.

Egyik hónapban ezt mondja, a másikban azt.

Magyar Péter korábbi Mi Hazánk-szavazókat is meg tudott téveszteni, ami nem véletlen:

szó szerint, de tényleg szó szerint átvett szlogeneket és programpontokat a Mi Hazánktól. »Harmadik út, se Orbán, se Gyurcsány« – ezzel mi bontottunk zászlót.

Toroczkai László szerint ez

az egész egyértelműen a Fidesz válságáról szól. Magyar Péter a Fidesz válságtünete.

A Mi Hazánk EP-listavezetője az Európai Unió jelenlegi működését rendkívül károsnak tartja, de azt ténynek nevezi,

ha Magyarországot holnap kiléptetnénk az EU-ból, akkor összeomlana az ország, csőd következne be.

Szerinte az Európai Parlamentbe a Fidesz-KDNP, a DK-s balliberális szövetség, a Tisza Párt és ők jutnak be. Ezek közül a Mi Hazánk az egyetlen antiglobalista párt.

A Fidesz mindig is a globális nagyvállalatokat támogatta. (…) A Fidesz tökéletesen végrehajtja a globális agenda elvárásait, közben pedig a saját bizniszét is megcsinálja. (…) A magyarok szerencsétlensége, hogy két hálózat is élősködik a társadalmon, a globalista és a NER. (…) A Fidesz gazdaságpolitikája globalista és magyarellenes.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik