Közélet

Rákay Philip cége egy újonnan legalább 95 millió forintba kerülő luxusautót lízingel

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu

Egy új korában legalább 95 millió forintba kerülő Mercedes-Maybach S típusú luxusautót mosva fotózta le Rákay Philipet az Átlátszó egyik olvasója. A Petőfi-film producere egy budakeszi autómosóban tisztogatta az autót, amelyről ugyan az Átlátszó nem tudta megállapítani, hogy az 580-as vagy a 680-as alosztályba tartozik-e, de a jármű alvázszáma alapján ez beazonosítható.

A nagy értékű autót ugyanis a jelek szerint nem fizette ki Rákay Philip, hanem a cégén keresztül lízingeli. A Magyar Országos Közjegyzői Kamara Hitelbiztosítéki nyilvántartásában pedig megtalálható a luxusautó azonosítója, vagyis az alvázszáma.

Ezek alapján a Rákay kizárólagos tulajdonában álló Norton Consulting Zrt. január 17-én kezdte el lízingeli a járművet, ami az említett Maybach drágább kiadása, a 680-as változat, ami az Átlátszó cikke szerint a 95 milliós alapáron megvásárolható.

Rákay cégének a forrást egyébként az Euroleasing Pénzügyi Szolgáltató Zrt. adta, ami a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó MBH Bankhoz tartozik. Ez ugyanaz a társaság, amely tulajdonosa a Rose d’Or nevű szuperjachtnak, amelynek fedélzetén Mészáros Lőrincet és Várkonyi Andreát fotózták le tavaly. Az Euroleasing Zrt. a Mészároshoz köthető Magyar Bankholding lízingcége, ám a pénzintézetben a Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt.-n keresztül az állam is részesedéssel rendelkezik.

Az Átlátszó a képek alapján azt feltételezi, hogy a Rákay cége által lízingelt autón Obszidián-fekete/Kalahári-arany kéttónusú fényezés lehet, amelynek a felára 7,67 millió forint.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik