Közélet

Az MTVA-hoz került a Nemzeti Sport

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) gyakorolja a jövőben a Nemzeti Sportot kiadó N.S. Média és Vagyonkezelő Kft. fölött az államot megillető tulajdonosi jogokat – döntött a parlament kedden.

A Nemzeti Sportról 2022 őszén derült ki, hogy állami tulajdonba kerül. Az állam a lap kiadói jogait a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) tulajdonában lévő Mediaworkstől vette meg, a 444.hu szerint 3 milliárd forint közpénzt fizettek az N.S. Média Kft.-ért. Ráadásul az állam nem csupán ennyit áldozott az újságra, hiszen 2023 nyarán kiderült, hogy a kormány a költségvetésben forrást különített el arra, hogy 2024-ben 10 ezer példányra előfizessen. Az indoklásból akkor kiderült, hogy az N.S. Média működésének biztosítására 2024-ben 1 milliárd 338 millió forintot szánnak.

Arról, hogy a cég ismét gazdát cserél, a 24.hu számolt be márciusban a saját információi alapján. Bár az értesülést hivatalosan senki nem erősítette meg, nem sokkal később a parlament elé került a jogi és gazdasági versenyképesség erősítése érdekében szükséges törvények módosítása, amely a médiatörvényen is változtat. Ebbe került be az a passzus, hogy a Nemzeti Sportot és egyéb, a laphoz köthető termékeket kiadó kft. tulajdonosi jogait a jövőben az MTVA gyakorolja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik