Közélet

Orbán: Mi, magyarok tudjuk, milyen a háború

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

Pénteken megindította kampányát az európai parlamenti választások elé a Fidesz és Orbán Viktor, a miniszterelnök úgy fogalmazott a Milleránisban tartott rendezvényen: „Ne legyünk álszerények, ilyen munkával a hátunk mögött ennek a választásnak is mi vagyunk a toronymagas esélyesei”.

A kormánypárt legfőbb kampányüzenete „Csak a béke! Csak a Fidesz!”, erre rákapcsolódva tett közzé bejegyzést vasárnap Orbán, amiben ismét kijelentette, hogy háborús hangulat uralkodik ma Európában, „a politikát a háború logikája uralja”.

„Egy lépésre vagyunk attól, hogy a Nyugat katonákat küldjön Ukrajnába. Ez egy háborús örvény, amely a mélybe ránthatja Európát.

Brüsszel a tűzzel játszik. Amit csinál, az maga az istenkísértés. A világháborúkat az elején sohasem hívják világháborúnak. Harmadik balkáni háború, Molotov–Ribbentrop-paktum, Lengyelország felosztása, és a vége aztán kétszer is világháború lett

– részletezte gondolatait a miniszterelnök, aki aztán úgy fogalmazott, a magyarok tudják, milyen a háború, hiszen volt már benne részünk épp elégszer, éppen ezért a mostani konfliktusból is ki kell maradnunk.

Kapcsolódó
A Fidesz csak túlélni szeretné a következő félszáz napot
Orbánék „legrettenetesebb tavaszával” kezdett Bita Dániel, Pető Péter, valamint Nagy József a Háromharmadban. Azt vették végig, mi férhet bele a Fidesznek, a parlamenti ellenzéki pártoknak és Magyar Péternek az önkormányzati- és EP-választásig hátralévő 7 hétbe. A finisben a NatCon brüsszeli betiltása került szóba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik