Közélet

Egy MSZP-színekben megválasztott képviselő is elindulhat a Hegyvidéken a Kutya Párt elnöke ellen

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

A 2019-ben az ellenzéki összefogás MSZP-s képviselőjelöltjeként önkormányzati mandátumot szerző Vincze Géza is bejelentkezett a Hegyvidék polgármesteri posztjáért.

A korábban a szocialista párt sporttagozatát is vezető egykori labdarúgó és edző, aki több ciklust töltött el a XII. kerületi testületben, ezúttal a Magyar Szolidaritás Mozgalom színeiben indul újra a képviselői helyért, és a polgármesteri posztért is versenybe száll. Igaz, mint a Kétfarkú Kutya Párt hegyvidéki Facebook-oldala kiszúrta, a Nemzeti Választási Bizottság weboldala alapján ez utóbbi küzdelemben különös módon egy VII. és XX. kerületi lokálpatrióta szervezet is támogatja.

Mindez azért is érdekes, mert amint beszámoltunk róla, pénteken kiderült, hiába nyerte meg Kovács Gergely, a Kétfarkú Kutya Párt elnöke (kiemelt képünkön) az előválasztást a Demokratikus Koalíció által is támogatott momentumos Farkas Csabát is megelőzve, a DK jelöltjei mégis elindulhatnak a Hegyvidéken. A konfliktus egyik oka az, hogy Kovács abban állapodott meg a Momentummal, hogy előválasztási győzelme esetén a 12 egyéni választókerületből 8-ban az MKKP állíthat jelöltet, a DK-nak és a Momentumnak csak 2–2 jut (a többi ellenzéki pártnak pedig egy sem), így azok kompenzációs listát sem tudnak majd állítani a XII. kerületben.

Élő Norbert, a DK XII. kerületi elnöke azt állítja, erről a megállapodásról nem tudtak (ez nehezen hihető, hiszen a sajtó még az előválasztás megrendezése előtt megírta), és nem is egyeztek bele (ez viszont tény). Ezért most tárgyalást szorgalmaz Kovács Gergellyel, aki pedig arról írt, hogy Élő az MKKP kompenzációs listájára szeretett volna felkerülni, majd azzal fenyegetett, hogyha nem indulhatnak el az előválasztásos megegyezés ellenére kettő helyett négy körzetben, akkor mindegyikben el fognak.

Bár Élő polgármesterjelöltként egyelőre nem szerepel az NVB oldalán, de a DK, az MSZP és Liberálisok színeiben egyéni képviselőjelöltként igen, ahogy több más jelöltjük is, vagyis a jelek szerint az egyéni körzetekben valóban egymás ellen indul a Kétfarkú Kutya Párt (illetve két körzetben a Momentum) és a DK vezette szövetség. Ezt a képet egészíti ki a Szolidaritás jelöltjeinek indulása, ők ugyanis szintén elindulnának az összes körzetben, a 79 éves Vincze pedig polgármesterjelöltként is. A jelenleg is a testületben ülő volt MSZP-s politikusról Kovács Gergely korábban és a most idézett bejegyzésben is úgy nyilatkozott, hogy „közben fideszes lett, és mindent megszavazott Pokorni Zoltánéknak”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik