Közélet

Varga Mihály meghallgatását kezdeményezi a DK a korrupciós botrány miatt

A Demokratikus Koalíció (DK) kezdeményezi, hogy az Országgyűlés költségvetési bizottsága hallgassa meg Varga Mihály pénzügyminisztert – jelentette be kedden Arató Gergely, a párt frakcióvezető-helyettese.

A párt a meghallgatást cikkünk nyomán kezdeményezi, amelyben arról írtunk, hogy 2022-ben 150 ügyész és rendőr több tucat helyszínen csapott le elsősorban minisztériumi tisztviselőkre, akik a vádak szerint kenőpénzért cserébe elsősorban vissza nem térítendő EU-s  támogatások elnyerésében működtek közre.

Összesen 54 ember ellen emeltek vádat februárban és a 24.hu által megismert vádirat szerint az ügyészség pénzügyminisztériumi osztályvezetőket, főosztályvezető-helyetteseket, egy főosztályvezetőt és egy volt helyettes államtitkárt is börtönbe küldene. Arató Gergely szerint Varga Mihálynak el kell számolnia azzal, hogy „hogyan lophatták el az európai uniós pénzeket a saját beosztottjai”.

A háttérről részletesen itt olvashatnak:

Kapcsolódó
Varga Mihály volt helyettes államtitkárát és Palkovics László bizalmasát is börtönbe zárná az ügyészség
2022-ben csaptak le a hatóságok a minisztériumi tisztviselőkre, akik a vád szerint kenőpénzért cserébe elsősorban vissza nem térítendő EU-s támogatások elnyerésében működtek közre. A 24.hu által megismert vádirat szerint a kiépült korrupciós hálózat még a pályázatok helyszíni ellenőrzését is kontroll alatt tartotta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik