Közélet

216 millió forintért épül új műfüves focipálya a kiesés ellen küzdő Kisvárda csapatának

MTI / Czeglédi Zsolt
MTI / Czeglédi Zsolt

Műfüves focipálya épül Kisvárdán a Várda Sportegyesület – az NBI-ben szereplő Kisvárda FC tulajdonosa – megbízásából – írja az rtl.hu.

A portál cikke szerint a megbízást nettó 171,4 millió (bruttó 216,6 millió) forintos ajánlatával a Pharos 95 Kft. nyerte el. A társaság korábban azzal került be a hírekbe, hogy résztulajdonosa, Végh Gábor – aki azóta a ZTE futball-klub tulajdonosa lett – együtt nézett focimeccset Orbán Viktor miniszterelnökkel. A cég családi tulajdonban van, a másik tulajdonos Végh-Kajtár Erika.

A cikk megjegyzi, a közbeszerzést nemzeti eljárásrendben, meghívásos alapon (úgynevezett Kbt. 115. § szerinti nyílt eljárásban) folytatták le, ami annyit jelent, hogy öt vállalkozást hívtak fel ajánlattételre, csak ez az öt cég versenyzett a megbízásért. Tehát előre kiválasztották, hogy kik vehetnek részt a nyíltnak nevezett eljáráson.

Korábban az RTL Híradója 2017-ben mutatta be, hogy a Pharos egy másik társasággal közösen csaknem 4 milliárd forintos megbízást kapott fociakadémia építésére. A cégnek ekkor még Felcsúton, Mészáros Lőrinc érdekeltségeinek címén volt az egyik fióktelepe.

A beruházás azért is érdekes, mert a Kisvárda FC az idei szezonban könnyen búcsúzhat az NBI-től: 27 forduló után mindössze 21 ponttal állnak az utolsó előtti helyen, csak matematikai esélyük van arra, hogy az élvonalban maradjanak, a már nem kieső Újpest 13 ponttal van előttük.

Kapcsolódó
Kötelező lesz az NB II-es pályák fűtése, Orbán páholytársa kaszálhat a luxusfejlesztésekkel
Eleve megkérdőjelezhető, hogy másodosztályú csapatoknál valóban szükséges-e a költséges előírás.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik