Közélet

Pro Urbe Budapest-díjat kapott Karsai Dániel

Karácsony Gergely Facebook
Karácsony Gergely Facebook

A Fővárosi Közgyűlés támogatta javaslatomat, így Pro Urbe Budapest-díjban részesült dr. Karsai Dániel alkotmányjogász. A díjat a testvére vette át.

írja a Facebookon Karácsony Gergely főpolgármester.

Dr. Karsai Dániel közéleti, a jogállam védelmében kifejtett tevékenysége is elismerésre méltó, ám azzal, hogy személyes tragédiájával is a közösség érdekét szolgálja, és ezzel egy társadalmi tabu ledöntésére vállalkozik, ez a kiállás példamutató. Álláspontja szerint a magyar jognak a jelenlegi életvégi döntések meghozatalára vonatkozó szabályozása nem egyeztethető össze az alapvető emberi jogokkal. Helye van a vitának a kérdésben, éppen az ilyen vitákról, életünk valóban fontos kérdéseiről kell szólnia a közügyeinknek. Az emberi méltóság mindenekelőtt való tisztelete, valamint az alapvető jogok érvényesülésének előmozdítása olyan értékek, amelyeket Budapest Főváros Önkormányzata is teljes egészében oszt.

– teszi hozzá.

Karsai Dániel tavaly jelentette be, hogy gyógyíthatatlan ALS-betegségben szenved. A jogász azóta azért küzd, hogy a magyar törvényeket változtassák meg, és saját maga dönthesse el, mikor és hogyan kívánja befejezni az életét. Vele készült interjúnkat itt olvashatja el. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik