Közélet europoli

Róna Péter vezeti a Jobbik EP-listáját

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Róna Péter közgazdász, jogász, az ellenzék korábbi köztársaságielnök-jelöltje vezeti majd a Jobbik – Konzervatívok európai parlamenti listáját, jelentette be pénteki sajtótájékoztatóján Gyöngyösi Márton, a párt elnöke. Ő maga a második helyen lesz majd.

Az Index tudósítása szerint Gyöngyösi úgy véli, hogy Róna igazi magyar és igazi európai egy személyben, aki megmutathatja Európában, hogy „a magyar nép nem egyenlő a Fidesszel, a magyar emberek nem egyenlők Orbán Viktorral. Van itt egy másik Magyarország, amely más ügyeket, más szemléletet képvisel, mint a rendszer”.

Róna Péter megjegyezte, hogy nehéz helyzetben vállalta a felmérést, „de úgy gondoltam némi töprengés után, hogy magyarként és európaiként erre csak pozitív választ lehet adni. A Jobbik – Konzervatívok olyan úton halad, amely a magyar konzervativizmus és polgárosodás legjobb nemzeti hagyományaira épít, ami visszavezet a rendszerváltók által kijelölt útra, amiről sajnálatos módon letértünk”.

Gyöngyösi kijelentette:

Nem túlzás azt mondani, hogy Magyarország kormánya az európai, nyugati szövetségeknek az árulója. Mind az Európai Unióé, mind a NATO-é. Mindeközben Magyarország gazdasági hanyatlásnak indult, ahol a rendszerszintű korrupció, az idegen gazdasági érdekeket kiszolgáló, olcsó bérekre épülő gazdaságpolitika és egy hatástalanul működő, pazarló állam taszítja lefelé tartó spirálba hazánkat,

éppen ezért az EP-választás tétje óriási, tette hozzá a Jobbik elnöke.

A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európai Parlament kommunikáció területére vonatkozó támogatási programja keretében valósult meg. Előkészítésében az Európai Parlament nem vett részt, és semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal a projekt keretében nyilvánosságra hozott információkért és álláspontokért, amelyekért kizárólag a szerzők, a megkérdezett személyek, a program szerkesztői és terjesztői felelősek az alkalmazandó jognak megfelelően. Az Európai Parlament nem felel a projekt megvalósításából esetlegesen származó közvetlen vagy közvetett károkért sem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik