Közélet

Áprilisban újra meghívják Pestre a trumpistákat, hogy végleg legyőzzék a woke-okat

Illyés Tibor / MTI
Donald Trump volt amerikai elnök videóüzenete a CPAC Magyarország kétnapos konzervatív konferencia második napján a Bálna Budapestben 2023. május 5-én.
Illyés Tibor / MTI
Donald Trump volt amerikai elnök videóüzenete a CPAC Magyarország kétnapos konzervatív konferencia második napján a Bálna Budapestben 2023. május 5-én.

Idén áprilisban újra megrendezik a CPAC Hungary-t – jelentette be Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója, akinek beszámolója szerint a budapesti rendezvényt április 25-én és 26-án tartják meg, főszónoknak pedig Orbán Viktor miniszterelnököt kérték fel.

Külföldi sztárvendégekről nem tett említést Szánthó, de egész ambiciózus tervekről beszélt:

egész Európából, sőt, a világ minden tájáról érkező szövetségeseinkkel sikerre visszük a jobboldal nemzetközi forradalmát: woketalanítunk (sic!), aztán lecsapoljuk a mocsarat, hogy visszavegyük Brüsszelt és visszahódítsuk Washingtont is!.

CPAC eredetileg az 1970-es évek óta az amerikai jobboldal éves nagygyűlése, az első európai fórumot két éve szervezte meg az Alapjogokért Központ Budapesten. A tavalyi dzsemborin Donald Trump a visszatérésre készülő volt amerikai elnök, Donald Trump is felszólalt, igaz nem személyesen, hanem egy két és fél perces videóüzenetet küldött, amelyben dicsérte Orbánt, akit nagyszerű embernek és vezetőnek tart és arra biztatta a konzervatívokat, hogy folytassák a harcot. „A kommunisták és a globalisták visszaszorulóban vannak mindaddig, amíg magabiztosan törünk előre, és így mindenképpen győzni fogunk!” – bíztatta híveit Trump.

A tavalyi esemény azért is került be a világsajtóba, mert interjúkészítés közben dobták ki a The Guardian újságíróját, aki „rendszerhiba miatt” juthatott be az eseményre az érvényes regisztrációjával.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik