Közélet

Három óra alatt 127 autós ment a megengedettnél gyorsabban az Árpád hídon

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

Az angyalföldi rendőrök 2024. január 7-én sebességmérést hajtottak végre az Árpád hídon – írják a rendőrség oldalán. A 19 és 22 óra között tartó akcióban 127 jármű sebességtúllépését rögzítették. A csúcstartó a megengedett 70 helyett 130 km/órával közlekedett. A jármű vezetőjét 78 ezer forint közigazgatási bírsággal sújtotta a hatóság.

A rendőrség az elmúlt időszakban már többször is tartott sebességmérést az Árpád hídon, miután tavaly nyáron tragikus baleset történt egy spontán kialakult versenyből, melyben egy Mercedes és két BMW vett részt. Mindhárom jármű jelentősen átlépte a sebességhatárt. A hajsza a Róbert Károly Körúton kezdődött, egy 690 lóerős Mercedes haladt elől, melynek vezetője megcsúszott, elvesztette uralmát az autó fölött, és a szalagkorlátba csapódott. A baleset következtében egy biciklis életét vesztette.

A BRFK XVIII. Kerületi Rendőrkapitányság munkatársai 2024 első hetében az Üllői és a Ferihegyi repülőtérre vezető úton tartottak sebesség-ellenőrzést, ahol összesen 235 gyorshajtót mértek be.

A megengedett legnagyobb, 50 km/órás sebességet 52-vel átlépő, vagyis 102 km/órával közlekedő gépjármű vezetője 6 közúti közlekedési előéleti pontot és 117 ezer forint közigazgatási bírságot tudhat magáénak.

A Ferihegyi repülőtérre vezető úton70 km/h-s sebességet 62-vel átlépő, vagyis 132 km/h-val közlekedő gépjármű vezetője szintén 6 közúti közlekedési előéleti pontot és 117 ezer forint közigazgatási bírságot szerzett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik