Belföld

Három hónappal meghosszabbították az Árpád hídi gázoló letartóztatását

Mihádák Zoltán / MTI
Mihádák Zoltán / MTI

Továbbra is rács mögött marad az a 33 éves férfi, aki egy 26 éves biciklis halálát okozta július elsején éjszaka az Árpád hídon – tudta meg a 24.hu.

Szabó József, a Fővárosi Törvényszék szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy a bíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően három hónappal hosszabbítsa meg a gyanúsított letartóztatását. A végzés nem végleges.

A tragikus balesetet egy spontán kialakult verseny okozta, melyben egy Mercedes és két BMW vett részt. Mindhárom jármű jelentősen átlépte a sebességhatárt. A hajsza a Róbert Károly Körúton kezdődött 0 óra 41 perckor. Egy 690 lóerős Mercedes haladt elől, melynek vezetője megcsúszott, elvesztette uralmát az autó fölött, és a szalagkorlátba csapódott.

Mihádák Zoltán / MTI

Kapcsolódó
Azt állítja az Árpád hídi tragédiát okozó Mercis, azért taposott bele a gázba, mert túl közel és gyorsan jöttek utána
Közel százan lépték túl a sebességet hétvégén a tragédia helyszínén, volt aki 171-el száguldozott.

A korlát mögötti kerékpárúton szabályosan közlekedett biciklijével egy 26 éves férfi, akit elgázolt az autó, ennek következtében kettős végtagvesztést szenvedett, és a kórházba szállítása után meghalt.

A Mercedes felborult az ütközés után, és 70 métert pörgött a tetején, végül a két BMW közül a másodikba csapódott be. Az igazságügyi szakértői vélemény szerint a Mercedes legalább 137 kilométer/órával haladt

Értesüléseink szerint a 33 éves férfi beismerte a bűnösségét, de tagadta a versenyzést a vallomásában. Úgy tudjuk, hogy azt elismerte, hogy gyorsan ment, de állítása szerint csak azért taposott bele a gázba, mert túl közel ért hozzá a mögötte gyorsan jövő autó.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik