Közélet

Mandiner: Vizsgálja a médiahatóság a „baloldali politikai aktivistákat” ringbe küldő Sztárboxot

RTL
RTL

Bár eddig még nem érkezett lakossági bejelentés az RTL Sztárbox című show-műsorával kapcsolatban a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságoz (NMHH), ugyanakkor hatósági ellenőrzés keretében megvizsgálják az érintett műsorszámot – erről tájékoztatta a Mandinert a médiahatóság. A lap megkeresésére azt közölték, hogy az NMHH a gyermekvédelmi rendelkezések érvényesülését ellenőrző rendszeres hivatalból indított célvizsgálatok mellett állampolgári bejelentések alapján is végez hatósági ellenőrzéseket. Ha a hatóság a hatáskörébe tartozó jogsértést tapasztal, minden esetben eljárást indít.

A Mandiner emlékeztet, az október végén kezdődött Sztárboxban celebek és hírességek mellett „ezúttal baloldali politikai aktivisták is ringbe szállnak.” Ez utóbbi kitétellel a lap arra utal, hogy „két, eredeti szakmájában kevésbé ismert színész is szerepel, akik inkább politikai szerepükkel váltak ismertté.” A Mandiner világossá teszi, kiket tekint „a szakmájukban kevéssé ismert színészeknek”: Molnár Áront és Nagy Ervint.

A lap felrója Molnár Áronnak, hogy egy Facebook-bejegyzésében a férfiak szexuális felsőbbrendűségének kihangsúlyozását vetette a műsorvezetők szemére. A színész így fogalmazott: „Amíg a férfiak küzdelmei előtti felkonferálásában és bemutatásban minden férfi kőkeménynek, erősnek volt titulálva, addig a nők küzdelmei előtt a felkonferálás a sminkről és a rúzsról szólt. Mintha a nők nem pont annyit tettek volna bele és nem pont ugyanolyan keménységgel készültek volna, mint mi.”

A Mandiner azt is megemlíti, hogy Molnár Áron a győzelmét Iványi Gábornak, „a baloldal politikai szerepet is vállaló lelkészének” ajánlotta.

RTL

A lapnak küldött válaszában a Médiatanács egyik legfontosabb feladatának tekinti a műsorszámok korhatári kategóriákba sorolási kötelezettség és az ehhez kapcsolódó közzétételi szabályok betartásának számonkérését, és az előírásokat megsértő médiaszolgáltatók szankcionálását. Az NMHH hozzátette: a törvény szerint csak a médiaszolgáltató tartozik felelősséggel a törvényben foglaltak betartásáért, a hatóság egy műsorgyártó vagy egy műsorszámban szereplő személy felelősségét nem vizsgálhatja.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik