Ez a poszt a következő élő közvetítés része: Az izraeli hadsereg felrobbantotta a Hamász parlamentjét Vissza a közvetítéshez

Rajtaütött a Gázai övezet legnagyobb kórházán az izraeli hadsereg

Az izraeli hadsereg közölte, hogy szerdán kora hajnalban rajtaütöttek a gázai Al-Shifa kórházon.

„Az Izraeli Védelmi Erők (IDF) hírszerzési információk és a műveleti szükségesség alapján pontos és célzott műveletet hajtanak végre a Hamász ellen a Shifa kórház egy meghatározott területén. Az IDF szárazföldi műveletet hajt végre Gázában a Hamász legyőzése és túszaink kiszabadítása érdekében. Izrael a Hamásszal áll háborúban, nem pedig a gázai civilekkel”

– olvasható a közleményben.

A The Guardian azt írta, helyi idő szerint hajnali egy óra körül a gázai egészségügyi minisztérium szóvivője azt mondta, Izrael közölte, hogy „az elkövetkező percekben” rajtaütést hajt végre az egészségügyi komplexumban.

Munir al-Bursh, a gázai egészségügyi minisztérium főigazgatója az Al Jazeera televíziónak elmondta, hogy az izraeli erők a kórház kiterjedt területének nyugati oldalát támadták meg, és „nagy robbanásokról” számolt be. A gázai egészségügyi minisztérium szóvivője szerint az izraeli erők átkutatják a kórház alagsorát.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik