Közélet

Telex: Az Audi kirúgta a sikkasztással gyanúsított két szakszervezeti vezetőt

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

A szakszervezet után munkáltatójuk is fellépett az Audi Hungária Független Szakszervezet két, sikkasztással gyanúsított vezetője ellen – írta meg szerdán a Telex.

Mint arról a lap nyomán a 24.hu is beszámolt, múlt csütörtökön a szakszervezet bizalmi értekezletéről vitték el bilincsben az érdekvédelmi szervezet két elnökségi tagját. Másnap a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség kérte az autóipari cég érdek-képviseleti vezetőinek letartóztatását. Ekkor derült ki az is, hogy különösen jelentős értékre, folytatólagosan elkövetett sikkasztás bűntette és más bűncselekmények miatt folytatnak nyomozást az ügyben.

A botrányban a vállalat maga nem érintett, a szakszervezet tőlük függetlenül működik, ezért az Audi igyekezett távol tartani magát a történésektől. A lap a cég tájékoztatása alapján azt írta, előbb a szakszervezeti elnökség számolt be a két volt tagjuk kizárásáról, majd a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség hivatalosan, írásban is tájékoztatta őket az ügyről.

Ezek alapján az Audi Hungaria megtette a megfelelő intézkedéseket az érintettekkel szemben

– idézték a vállalatvezetés szavait, amiből azt a következtetést vonta le a lap, hogy a két volt szakszervezeti vezetőt elbocsátották.

A korábbi tisztviselők közül az egyiket azzal gyanúsítják, hogy 2019-ben létrehozott egy kft.-t, amelynek egyszemélyi tulajdonosa és ügyvezetője lett. A gazdasági társaság a létrehozása utáni két év alatt – mint írták – 536 892 500 forint értékben állított ki fiktív számlákat a szakszervezet felé, melyek mögött valós tevékenység nem állt. A számlákat a gyanúsított állítólag saját maga fizette ki önmagának.

A másik elnökségi tag 60 397 338 forintot vett fel készpénzben az érdekképviseleti szerv bankszámlájáról, annak egy részét rá is tette a saját bankszámlájára, a maradékot pedig online szerencsejátékra költötte el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik