Belföld

Telex: bilincsben vitték el a rendőrök az Audi-szakszervezet két elnökségi tagját egy értekezletről

Audi Hungária Független Szakszervezet hivatalos Facebook oldala
Audi Hungária Független Szakszervezet hivatalos Facebook oldala

Éppen csak elkezdődött az elnöki köszöntővel az Audi Hungária Független Szakszervezet bizalmi értekezlete csütörtök reggel, amikor a rendőrök bilincsben vittek el két elnökségi tagot a rendezvényről – írja a Telex. Eddig közokirat-hamisítás gyanújáról lehetett tudni, de a portál most úgy értesült, hogy a feljelentésben – aminek alapján a nyomozás indult – hűtlen kezelés gyanúja is szerepelt.

A cikk szerint két pénzügyi beszámoló áll a háttérben:

  • a 2020-as beszámolót kétszer adták le. Először 2021. május 29-én, ebben 92,6 millió forint veszteséget mutatott az adózott eredmény. A szeptember 27-én beadott módosított beszámolóban viszont már 93 ezer forint nyereség állt. Született magyarázat a csaknem 93 milliós különbségre: az „anyagjellegű kiadások” összegét csökkentették 92,7 millióval.
  • a 2021-es évre vonatkozó beszámolókból ugyanakkor már három változatot adtak le, az eredeti verziót kétszer is módosították. A 2022. június 1-jén benyújtott első beszámolóban 366,5 milliós veszteség szerepelt az „adózott eredmény” rovatban. A három hónappal később, szeptember 27-én beérkezett második jelentésben már 234,2 millió veszteség, a november 6-i harmadik korrekció után 233 millió mínusz szerepelt ugyanezen a soron. A különbség az első és a harmadik beszámoló között itt is jelentős: 130 millió forint.

A Telex cikke szerint teljes döbbenetet okozott a rendőrségi fellépés a mai bizalmi értekezleten. A nyomozók a szakszervezet elnökségének két érintett tagját elvitték már a helyszínről, a kétnapos értekezletet pedig azonnal lefújták. Jelenleg a szakszervezet irodáit vizsgálják át és házkutatást is tartanak.

„Értetlenül állunk az eset előtt” – a szakszervezet egyelőre ennyit reagált a történtekre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik