Közélet

Új minisztériumot hoz létre az Orbán-kormány

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu

2024. január 1-jétől Magyarország minisztériumainak felsorolása kiegészül a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztériummal – olvasható a parlament honlapján, azaz új minisztérium jön létre jövőre.

A Navracsics Tibor és Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter által benyújtott törvénytervezet szerint az eddig önálló munkaszervezettel nem rendelkező területfejlesztési miniszter jogi- és szakmai mozgástere az önálló minisztérium létrehozásával nagyságrendileg bővül. A tárcát az eddig tárca nélküli miniszterként dolgozó Navracsics vezetheti.

Októberi hír volt, hogy tárgyalnak Orbán Viktor miniszterelnökkel az önálló közigazgatási és területfejlesztési tárcáról, és január 1-jétől lesz várhatóan miniszterként ez az új portfóliója, erről beszélt Navracsics Tibor az atv.hu megkeresésére. A Magyar Hang is írt arról, hogy kormányátalakítás várható az év végén, amelynek keretében Navracsics saját, a közigazgatásért felelős miniszteri tárcát kaphat.

Navracsics Tibor jelenleg területfejlesztési tárca nélküli miniszter és három államtitkárral, Latorcai Csaba miniszter-helyettessel, Ágostházy Szabolcs európai uniós fejlesztésekért, valamint Mayer Gábor területfejlesztésért felelős államtitkárral dolgozik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik