Közélet

Márki-Zay: Vona Gábor rendkívül tehetséges politikus, a Fidesztől okos húzás, hogy elővették

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

A Belvárosi Színházban bontott zászlót Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester, volt ellenzéki miniszterelnök-jelölt pártja, a Mindenki Magyarországa Néppárt. Ebből az alkalomból adott interjút a Magyar Hangnak Márki Zay, és egyebek között azt mondta:

Vona Gábor rendkívül tehetséges politikus, nagyon jól kommunikál – a Fidesztől egy igen okos húzás, hogy elővették a kalapból.

A volt miniszterelnök-jelölt arra reagált ezzel, hogy a Jobbik korábbi elnöke a múlt héten jelentette be, hogy pártot alapít, és az indul az EP-választáson, hasonlóan Márki-Zay formációjához.

Márki-Zay egyébként úgy számol, hogy „biztosan van elég csalódott konzervatív szavazó, így ha sikerül az érintetteket begyűjteni, akár két mandátum is elérhető a jövő nyári európai parlamenti választáson”. A Mindenki Magyarországa Néppárt elnöke szerint arról kell meggyőzni a választókat, hogy ne dőljenek be az álellenzéknek, a hitelességet tekintsék első számú mércének.

A Belvárosi Színházban pedig úgy fogalmazott Márki-Zay a 444.hu szerint: „Ha az emberek rájönnek arra, hogy mi az, amit Hódmezővásárhely máshogy csinált hat év alatt, mint Orbán Viktor 13 év alatt, ha az emberek rájönnek, hogy hazugsággal tömték a fejüket, hogy miféle ostoba gyűlöletkampányokkal járatták le az ellenzéket, és hogy Magyarország ezért lett egy olyan szegény, borzasztóan leromlott egészségügyű, oktatású ország, ahol csak a politikusok gazdagodnak mérhetetlen módon, az emberek viszont egyre rosszabbul élnek, ha rá fognak jönni az emberek arra, hogy mennyit hazudtak nekik arról, hogy kik telepítik be valójában a migránsokat, a mérgező gyárakat, a mérgező hulladékokat, ha az emberek rájönnek minderre, mint ahogy rájöttek arra, hogy kik valójában a brüsszeli meleglobbi képviselői, akkor ezek az emberek, a saját választóik fogják vasvillával elkergetni Magyarország ezeréves történelmének legkorruptabb kormányát”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik