Közélet

Kövér László a svéd NATO-csatlakozásról: Nem biztos, hogy nekünk ezt meg kell szavazni

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

„Nem biztos, hogy ezt nekünk meg kell szavazni” – fogalmazott Svédország NATO-csatlakozásáról Hír TV adásában Kövér László házelnök.

A svéd NATO-tagságról – amit Törökország és Magyarország kivételével minden tagország jóváhagyott már, de ősszel a török parlament is dönthet róla – szóló vita azután lángolt fel ismét, hogy a kormánypárti sajtó felfedezett egy Az EU és a demokrácia címet viselő, a svéd közoktatásban is használt társadalomtudományi oktatóvideót, amely Gulyás Márton megszólalásával indul, aki kijelenti, hogy Magyarországon a demokrácia 2010 óta lassanként megszűnt.

A napokban Szijjártó Péter külügyminiszter lengette be a svédek NATO-csatlakozásának további blokkolását a film miatt, a Miniszterelnökséget vezető Gulyás Gergely pedig a szerdai Kormányinfón beszélt arról, javasolni fogja Kocsis Máté Fidesz-frakcióvezetőnek, hogy a frakcióülésen vetítsék le a filmet, és utána döntsenek a kérdésről a kormánypárti képviselők.

Kövér László most még tovább ment, és úgy fogalmazott:

Olyan szövetségesre nekünk nincsen szükségünk, amelyiknek az a véleménye rólunk meg a mi hazaszeretetünkről, amit ez a kis film tükröz. Tehát mit keresünk mi egy szövetségben? Valaki nincs a helyén.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik