Közélet

A Budapesti Metropolitan Egyetem vezérigazgatója is távozik

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Tizennégy, a Budapesti Metropolitan Egyetemen töltött év után távozik Tóth Ágnes vezérigazgató. Erről levelet küldött a munkatársainak, amelynek tartalmát a Media1 ismertette. A leírtak alapján Tóth még a nyáron meghozta a távozásáról szóló döntést, utolsó munkanapja szeptember 22-én lesz.

A METU az elmúlt napokban több mint egy tucat oktatóját vesztette el, miután Kovács Attila dékán előbb menesztette a kommunikáció szak három oktatóját, majd a velük vállalt szolidaritás kifejezéseként tíz másik oktató is felmondott. A kirúgott és a felmondott oktatók az egyetem újságíróképzésében dolgoztak.

Kovács Attila, a kormányközeli Alapjogokért Központ EU-s kutatási igazgatója év elején vette át a dékáni posztot Papp-Váry Árpád marketingkommunikációs szakembertől. A héten riportot is készítettünk a METU-n zajló történésekről: lapunk információi szerint az egyetem vezetői nem zárkóznak el attól, hogy a távozó oktatók helyére a kormánypárti médiából is igazoljanak oktatókat. Úgy fogalmaztak, „náluk mindenki tiszta lappal indul”, és nem fogják figyelembe venni az oktatók előéletét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik