Közélet

Tragikus légibaleset: a zuhanáskor megsérült kislány állapota hatalmasat javult

police.hu
police.hu

Tragikus baleset történt múlt vasárnap, amikor egy sportrepülőgép lezuhant bemutató közben a börgöndi légi parádén. Az esetről mi is beszámoltunk, így arról is, hogy a gép pilótája és utasa – apa és fia – nem élték túl a balesetet. Ráadásul a gép egy parkoló autó közelében csapódott be, ami kigyulladt és hárman súlyosan megsérültek. Azt, hogy pontosan mi vezetett a tragédiához, a rendőrség mellett a Közlekedésbiztonsági Szervezet is vizsgálja.

A Bors most arról számolt be, hogy a becsapódáskor megsérült kilencéves kislányt már megműtötték, és miután állapota stabil volt, szintén felébresztették. A gyermek már önállóan lélegzik. A család Karádon él, a község polgármestere gyűjtést is szervezett részükre.

Tegnap számoltunk be arról, hogy 72 éves volt az a repülőgép, amely két pilóta halálát és egy család több tagjának súlyos sérülését okozva földbe csapódott a Székesfehérvár melletti Börgöndön megrendezett Albatrosz Repülőnapon múlt vasárnap. A T-28 Trojan típusú gépeket az 1940-es évek végén tervezték az amerikai haditengerészet és légierő számára katonai kiképző-, gyakorló- és közeli légi támogatási feladatokra.

Kapcsolódó
Súlyos baleseti statisztikája van a T-28-asoknak, a hatóság mégsem tiltotta le a börgöndi trükközést
72 éves volt az repülőgép, amely a két pilóta halálát és egy család több tagjának súlyos sérülését okozva földbe csapódott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik