Közélet

Hétfőtől rendesen felborul a vasúti menetrend a győri fővonalon

Jelentősen módosul a menetrend hétfőtől a Budapest-Tatabánya-Győr-Hegyeshalom fővonalon, miután szeptember 18-án megkezdődik a Biatorbágy és Szárliget közötti szakasz felújítása – közölte a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága pénteken az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a három hónaposra tervezett vágányzár október 26-ig tartó első ütemében is már hosszabb eljutási időre, rövidebb útvonalon közlekedő vonatokra és pótlóbuszos átszállásra kell számítaniuk az utasoknak.

  • A karbantartással érintett szakaszon napközben menetirányonként és óránként egy személyszállító vonat fog közlekedni, a belföldi utasok számára is közvetlen, átszállásmentes kapcsolatot biztosítva Bécs, Győr, Tatabánya és Budapest között. Ezek a vonatok Kelenföld és Tatabánya között nem állnak meg.
  • A reggeli időszakban Tatabánya felől egy G10-es és két személyvonat segíti a közvetlen eljutást a Déli, illetve a Keleti pályaudvar felé.
  • A személyvonatok helyett eltérő megállási renddel gyorsjáratú, valamint több helyen is megálló pótlóbuszok közlekednek majd Tatabánya és Budaörs között.
  • A soproni és szombathelyi InterCity-k Tatabányáig közlekednek, ahonnan pótlóbusszal lehet Kelenföldig eljutni.

A MÁV a közleményben felhívta a figyelmet, hogy a győri fővonalon utazók ne megszokásból utazzanak, hanem előre tájékozódjanak a MÁV honlapján, amelyet folyamatosan frissítenek.

A módosított menetrendek a MÁV online felületein, a MÁV applikáción és az ELVIRA-n várhatóan szeptember 16-a szombattól lesznek elérhetők. Az egyes járatok esetében a pótlóbuszos eljutást is ekkortól fogják jelezni a menetrendi keresők – írták a közleményben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik