Közélet

Volner János: A huxit fontosabb, mint egy álomállás

Neményi Márton / 24.hu
Neményi Márton / 24.hu

Kedves barátaim, Mint arról már korábban olvasni lehetett, azt a megtisztelő lehetőséget kaptam a külügyminiszter úrtól, hogy (…) külgazdasági attaséként lépjek hazánk szolgálatába. A lehetőség roppant inspiráló, hiszen Szijjártó Péter és csapata hatalmas beruházások egész sorát hozza Magyarországra, Szingapúr pedig a világ egyik legnagyobb üzleti központja. Ennyire pezsgő környezetben gazdasági diplomatának lenni valóságos álom! Hosszú vívódás után azonban mégis másképp döntöttem

– így kezdi szerdai Facebook-bejegyzését Volner János. A Huxit Párt elnöke úgy fogalmaz: „pártelnökként én vállaltam fel a 2022-es választások után a huxit ügyének a képviseletét, így egyszerűen nem tehetem meg, hogy egy álomállás miatt hátat fordítok neki.”

Volner szerint egyedül maradt az unióból való kilépés szorgalmazásával, hiába bízott benne, hogy a Fidesz és a Mi Hazánk rárajtol a „másfél milliós szavazói támogatottsággal” bíró témára, nem így lett. „Nem véletlenül nevezett Orbán Viktor – számomra megtisztelő módon – a Jobbik utolsó mohikánjának. Én továbbra is a Jobbik 20 évvel ezelőtti alapító nyilatkozatának szellemében politizálok – utolsó mohikánként. Ennek alapján: »Elfogadhatatlan számunkra az az uniós tagság, amely nemzeti függetlenségünk végzetes megcsonkításával jár!«”

A 20 évvel ezelőtti alapítói nyilatkozat elsődleges feladatunknak jelölte meg a posztkommunista pártok és a velük összeforrt szélsőséges liberálisok elleni küzdelmet. 2018-tól 2022-ig sokat tettem ennek érdekében: az árulóvá lett Jobbik támogatottsága 20 százalékról 2-re csökkent, a baloldali összefogás pedig történelmi vereséget szenvedett. Folytatjuk!

– ígéri posztjában Volner János.

Arról nem tett említést, hogy egyébként szinte egyetlen feltételt sem tud teljesíteni azok közül, amelyek a külügyi szolgálathoz szükségesek: például nincs itthon elismert felsőfokú végzettsége, sem ilyen nyelvvizsgája, csupán egy kamuegyetemként ismert orosz, fizetős képzésen kapott diplomája, amihez a vizsgáit is magyarul tette le.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik