Közélet

Újraindulna a 271 milliós csalással vádolt volt MSZP-s képviselő Szegeden

Ivándi Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi Szabó Balázs / 24.hu

Újraindulását tervezi a 2024-es önkormányzati választásokon az a 11 gyermekes szegedi képviselő, aki ellen 271 millió forintos csalás miatt folyik eljárás – írja a Telex a Szegeder című lappal közösen megjelentetett cikkben.

Ez a hétvégén derült ki, amikor a ma már függetlenként politizáló, de egykor MSZP-s képviselő, Joób Márton fesztivált szervezett a választókerületében.

Joób Újszeged egyik kertvárosi részét képviseli a szegedi közgyűlésben, bírósági tárgyalása októberben folytatódik. A vád szerint ő és köre egy négy megyére kiterjedő bűnszervezetet hoztak létre, így próbálva piacon tartani a képviselő szórólapterjesztéssel és műsorújság kiadásával foglalkozó cégét, és eközben okozhattak 271 millió forintos vagyoni hátrányt a költségvetésnek.

A politikus 2020 októberében lemondott a városi közgyűlésben betöltött tanácsnoki tisztségéről és a Szegedi Sport és Fürdők Kft.-ben betöltött felügyelőbizottsági tagságáról, majd a frakciójából is kizárták.

Amiért engem kizártak a frakcióból, azok az indokok teljesen abszurdak és nem valósak

– nyilatkozta a korábbi háromszoros kenuvilágbajnok képviselő a kizárása körülményeit firtató kérdésre.

Az Összefogás Szegedért Egyesületből történt kizárásakor Botka László szegedi polgármester azt közölte, hogy Joób „a vádemelés óta önös érdekből, talán a Fidesszel kötött megállapodás vagy enyhébb büntetőítélet reményében, esetleg más anyagi haszon miatt a legnehezebb gazdasági és társadalmi válságban folyamatosan hazugságokkal próbálja meg lejáratni városunkat és a szegedi városvezetést”.

A képviselővel a 24.hu még a büntetőügye kipattanása előtt, 2019-ben készített interjút:

Kapcsolódó
Joób Márton: Egy tízgyerekes családhoz némi lazaság is kell
Háromszoros kenuvilágbajnok, a szegedi MSZP-frakció és a Hit Gyülekezetének tagja. Bár még csak 36 éves, februárban már a tizedik gyereke született meg, és nem is szeretnének ennyinél megállni. Interjú.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik