Közélet

Mészáros Lőrinc megvette Horvátország legnagyobb alma- és nektarintermelő cégét

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

Mészáros Lőrinc és a Mészáros Csoporthoz tartozó Talentis Agro Zrt. adásvételi szerződést írt alá Nikola Velickivel, a RABO d.o.o. vezérigazgatójával, Horvátország legnagyobb alma- és nektarintermelője, illetve exportőre megvásárlásáról – jelentette be a cég.

A horvát cég mostantól 100 százalékban a Talentis, illetve az MKB Magántőkealap tulajdonában lesz.

A vállalat gyümölcsösei, amelyek a magyar határtól 25 kilométerre találhatóak, évente több mint 8000 tonna almát és nektarint termelnek. A Rabo d.o.o. a prémium kategóriás édes almával a régió legjelentősebb termelői közé tartozik, valamint Horvátország legnagyobb édesalma-exportőre.

„Az újabb akvizícióval egy olyan egyedülálló gyümölcstermesztési, tárolási és termékskála know-how birtokába kerül a vállalatcsoport, amelyet itthon is sikerrel alkalmazhatunk a gyümölcstermesztés területén” – idézi a cég közleménye Mészáros Lőrincet. Hozzátette: „Célkitűzésünk, hogy a Rabo d.o.o. megőrizze megszerzett márkanevét és pozícióját a gyümölcstermesztési ágazatban, ugyanakkor erős platformot biztosítson cégcsoportunk számára a növekedéshez és a jövőbeni beruházásokhoz ebben a különleges üzleti szektorban”.

A vállalat gyümölcsösei fagy-, jégeső- és UV-védelmi rendszerekkel, valamint napenergiával működő, rendkívül modern, számítógépes öntöző- és tápoldatozó rendszerekkel vannak felszerelve, amelyek képesek a magas hozamokat, a termelés stabilitását, a gyümölcsök minőségét, valamint a folyamatos piaci jelenlétet és értékesítési volument biztosítani az esetlegesen előforduló szélsőséges éghajlati viszonyok ellenére is – olvasható a közleményben.

A felcsúti milliárdos tulajdonában lévő Talentis Group Zrt. a közelmúltban egy osztrák céggel is üzletet kötött cementgyárra és mészkőbányára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik