Közélet

Lendületesen gyengül tovább a forint

Berecz Valter / 24.hu
Berecz Valter / 24.hu

A keddi újabb MNB kamatvágás után estig esett a forint, majd történt némi visszarendeződés, amit azonnal elsöpört a szerda reggel megérkezett hirtelen forintgyengülés – írta a portfolio.hu. Délelőtt 10 óráig a forint euróval szembeni árfolyama a 381,50-es szintig ugrott a reggel látott 379-es szintekről, vagyis jelentős hirtelen leértékelődésről beszélhetünk.

A gyengülés aztán tovább folytatódott, rövid idő alatt így 4 egységgel tolták feljebb az EUR/HUF kurzusát. A reggeli 379-es szintektől gyorsan elbúcsúzott és már 383 felett is járt az árfolyam.

Sőt, délutánra újabb lendületet vett a gyengülés, a jegyzések már a 385-ös szintet közelítik az euróval szemben, ezzel már reggel óta 6 egységet emelkedett a kurzus.

A gazdasági portál az árfolyammozgás kapcsán megjegyezte, hogy ma tartja kamatdöntő ülését a Fed, amelyen az amerikai jegybank a várakozások szerint 25 bázisponttal 22 éves csúcsra emeli az irányadó kamatot.

Tegnap megírtuk, hogy a Magyar Nemzeti Bank az egynapos betét kamatát újabb 1 százalékponttal 15 százalékosra csökkentette az MNB július végi kamatdöntő ülésén, amelyen az alapkamatot 13 százalékon hagyta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik