Közélet

A Magyar Falu Program támogatásával lett BMW-je egy nógrádi egyesületnek

Hadházy Ákos / Facebook
Hadházy Ákos / Facebook

Állami támogatásból, a Magyar Falu Program támogatásával vásárolt egy használt BMW-t a karancslapujtői Jótevők Egyesület ötmillió forintért, írja a Blikk.

A beszerzésről elsőként Hadházy Ákos számolt be a Facebook-oldalán. A független képviselő a lapnak arról beszélt, helyiek hívták fel a figyelmét erre az esetre, amit nem akart elhinni.

A Blikk helyszíni riportja szerint a helybéliek között is ez a fő téma.

Ismerjük őket, valóban talán nem volt szerencsés a típus választás, de egyébként rengeteget dolgoznak, fuvaroznak az egyesület vezetői. Mégis meglepődtünk, amikor bekerültek a hírekbe

– mondták az egyik helyi presszó teraszán beszélgető hölgyek a lap munkatársának.

Egy férfi viszont elítéli a villogást, ő nem érti, minek egy civil egyesületnek BMW.

Botos Lajosné, az egyesület alapítója a Blikknek elmondta, soha nem gondolták volna, hogy ezzel a BMW-vel bekerülnek a médiába.

Valóban pályáztunk, ötmilliót nyertünk. Egy autókereskedőt bíztunk meg azzal, hogy megbízható, jó autót keressen nekünk, amivel ha kell, délelőtt a Balatonon, ha kell, délután már Békéscsabán is megjelenhetünk. Rengeteg rendezvényen veszünk részt, főzünk, szereplőket szállítunk, jótékonykodunk, segítünk a rászorulókon, hátrányos helyzetűeken. Van, hogy egy nap ezer adag ételt is megfőzünk

– mondta a nő, akinek a lánya, Ágnes az egyesület képviselője és a sofőr is.

Ágnes szerint jól döntöttek, eszükben sincs lecserélni, mert nincs ebben semmi különös. Közölte, ők valóban határozottan Fidesz-pártiak, de elmennek segíteni ellenzéki képviselők vezette faluba is.

Baksa Sándor, Karancslapujtő polgármestere szerint a település sokszínű, vagy 12 civil szervezet működik itt, és mindegyiknek van autója.

Van, amelyik a baloldali kormány idején kapta. Mi 2800 lelkes község vagyunk, sokféle kulturális programmal, az egyesületek gazdaság érdekeinket is képviselik. Valóban láttam a szürke autót, évek óta használják, hordják az embereket, táncosokat, a főző verseny résztvevőit, felszereléseket. Szavazni pedig minden ember el tud menni a saját lábán is, nincs szükség arra, hogy bárki fuvarozza őket

– foglalta össze Baksa Sándor.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik