Közélet

Deutsch egyelőre nem költözne Brüsszelből Terézvárosba

Koszticsák Szilárd / MTI
Koszticsák Szilárd / MTI

Nekem az a tervem, hogy jövőre európai parlamenti képviselőjelölt legyek, de a jelölt- és listaállítás majd csak év végén, jövő év elején esedékes, mindenesetre bízom benne, hogy bizalmat kapok a Fidesz döntéshozó testületeitől – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Deutsch Tamás.

Amint arról beszámoltunk, július 24-től a Fidesz európai parlamenti képviselője lett a budapesti 5-ös számú egyéni választókerület elnöke, a pozíció Bajkai István halála miatt üresedett meg. Új megbízatása kapcsán a lap megkeresésére Deutsch Tamás elmondta: a kormánypárt választókerületi elnökeként a feladata az lesz, hogy a jövő évi önkormányzati, valamint az EP-választás kampányára való felkészülést irányítsa, miként a többi 105 választókerületi elnök is.

Mint fogalmazott, mind Terézvárosban, mind Erzsébetvárosban komoly ambícióik vannak: mindkét kerületben önkormányzati választási sikerre készülnek.

Arra, hogy az új tisztsége mellett a jövő évi európai parlamenti választásokon is megméretteti-e magát, a Fidesz európai parlamenti képviselője kiemelte: arra készül, hogy európai parlamenti képviselőjelölt legyen 2024-ben.

Hozzátette: a 2026-os országgyűlési választásokkal kapcsolatos hírek – miszerint három év múlva ő indulhat Erzsébetvárosban – csak találgatások, jelenleg a 2024-es EP-választásokra fókuszál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik