Közélet

Este és hétvégén nem lehet szülni Jászberényben

Ivándi Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi Szabó Balázs / 24.hu

Személyi változások miatt július 24-től szeptember 1-ig nem lehet szülni délután 16 és reggel 8 óra között, illetve hétvégén a Jászberényi Szent Erzsébet Kórházban. Emellett a gyermekosztály sem fogad betegeket ezekben az időpontokban – derül ki a Telex birtokába került dokumentumból. A hírt az Országos Kőrházi Főigazgatóság (Okfő) is megerősítette.

Az érintett időszakban a környékbeli településeken a szolnoki Hetényi Géza Kórház, a ceglédi Toldy Ferenc Kórház, a hatvani Albert Schweitzer Kórház és a kistarcsai Flór Ferenc Kórház látja el a szülészeti ellátást. A betegek elhelyezését az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) koordinálja.

Annak ellenére, hogy az új rendelkezés már hétfő délutántól életbe lép, a jászberényi kórház honlapján sokáig nem volt elérhető a változásokról szóló tájékoztató, az csak a cikk megjelenése után került ki. A Telex úgy tudja, hogy ennek az lehet az oka, hogy az utolsó pillanatig folytak az egyeztetések a szülészet és gyermekosztály átszervezéséről.

Korábban a mosonmagyaróvári Karolina Kórházban is hasonló intézkedéseket vezettek be. Ott március 1-től csak hétfő reggel 8 órától péntek délután 16 óráig fogadják az érkezőket a szülészeti és a csecsemő- és gyermekosztályon, Mohácsról pedig tavaly július óta Pécsre járnak szülni.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik