Közélet

Kiderült, valójában miért zárták körbe kordonokkal a Karmelita környékét

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

A tavaszi tüntetések óta elszaporodtak a kordonok a miniszterelnök és a köztársasági elnök hivatalának környékén, csaknem háromszorosára nőtt a kordonokkal lezárt terület a Várban. Május elején még csak a Karmelita, vagyis az Orbán Viktor hivatala előtti út volt elzárva, mostanra viszont szinte lépni se lehet a köztársasági elnök munkahelyét jelentő Sándor-palota előtti Szent György téren – írtuk meg korábban.

A kormány korábban úgy magyarázta a Karmelita elkordonozását, hogy építési munkák zajlanak a környéken, a Várkapitányság pedig régészeti ásatásokkal indokolta a kerítések kihelyezését. A Momentum elnöke, Gelencsér Ferenc szerint egyik állítás sem állja meg a helyét, erre pedig egy elutasító határozat formájában bizonyítékot is hozott.

A momentumus politikus Facebook-posztjában arról ír, hogy nemrég át akart sétálni a Karmelita előtti Színház utcán, a rendőrség azonban az útját állta. Panaszt tett a rendőri intézkedés ellen, amit ugyan elutasítottak, de a rendőrségi válasz tartalmazott egy érdekes részletet.

Elutasító határozatában ugyanis azt írta a rendőrség, hogy ugyan kijelentettem, hogy eszem ágában sincs bemenni a Karmelitába, csak át akarok sétálni a Színház utcán, erre objektumvédelmi okok miatt miatt nincs lehetőségem

Gelencsér szerint így most már egyértelmű a helyzet: azért zárta le a rendőrség az egész utcát, hogy „a hatalmasoknak ne kelljen a valósággal szembesülniük”.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik