Belföld

Elszaporodtak a kordonok a Várban, most az ásatásokkal magyarázzák

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu
Csaknem háromszorosára nőtt a kordonokkal lezárt terület a Várban, mióta diáktüntetések zajlanak  a miniszterelnök és a köztársasági elnök hivatalának környékén az ATV szerint. A Várkapitányság  régészeti ásatásokkal indokolja a kerítések kihelyezését.

Május elején még csak a Karmelita, vagyis a miniszterelnök hivatala előtti út volt elzárva. Mostanra viszont szinte lépni se lehet a köztársasági elnök munkahelyét jelentő Sándor-palota előtti Szent György téren, ahol egyre szaporodnak az ásatási területek az ATV riportja szerint.

Az ATV megkereste a Várkapitányságot, hogy most éppen milyen régészeti feltárások folynak a területen. Azt a választ kapták, hogy a Várhegynek ezen a részén a második világháború óta nem volt hasonló mértékű feltárás, így a szakemberek a korábbi eredményekhez hasonlóan sok fontos leletre számítanak.

Az ellenzéki pártok gyanúsnak tartják az ásatás időzítését.

„Nagyon érdekesnek találjuk , hogy pont most szeretnének ásatni, mikor diáktüntetések vannak, pedagógusok, diákok vannak az utcán, egy jobb oktatást és ugye rendszeres befejezőpontja a tüntetéseknek a Karmelita Kolostor” – mondta a csatorna érdeklődésére Bedő Dávid, momentumos képviselő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik