Közélet

Magyar Nemzet: nyomozást indított a NAV Karácsony Gergely 99 Mozgalma ellen

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Költségvetési csalás gyanúja miatt eljárást indított a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a Karácsony Gergelyhez köthető 99 Mozgalommal szemben – tudta meg a Magyar Nemzet. Az ügyben a közérdekű bejelentéseiről ismertté váló Tényi István tett feljelentést. A kormánypárti lap kereste a NAV-ot a nyomozással kapcsolatban, de onnan mindössze az a válasz érkezett, hogy a kérdéseikkel kapcsolatban „nincs nyilvánosságra hozható információ”.

A múlt hét elején került nyilvánosságra egy titkosszolgálati dokumentum, aminek egyik mellékszálában előkerült a főpolgármesterhez kötődő, az ellenzéki előválasztás idején működő 99 mozgalom is, amelyhez több száz milliós kampánytámogatások futottak be a vizsgált időszakban. A jelentésből kiderült az is, hogy a 99 Mozgalom a Datadattól összesen mintegy 616 millió forint értékben rendelt szolgáltatást, ám a megrendelések több mint 90 százaléka Karácsony miniszterelnök-jelölti visszalépését követően realizálódott. A főpolgármester a történtekkel kapcsolatban eddig csak homályos magyarázatokkal állt elő, például azzal, hogy a több száz milliós összeget adománygyűjtő dobozokban szedték össze. Az ügy a csütörtöki kormányinfón is előkerült, a kormány részéről Gulyás Gergely egyebek közt azt mondta, Karácsonynak tisztáznia kell magát.

Kapcsolódó
Váratlanul találta el a titkosszolgálat Karácsonyt, a főpolgármester még nem is tudott kiegyenesedni
Karácsony Gergely a 99 Mozgalomnál felbukkant százmilliós tételekre eddig csak nehezen hihető magyarázattal szolgált. Utánanéztünk a szervezetnek, ám ettől az összkép még homályosabb lett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik