Közélet

Hadházy Ákost több dologgal is meglepte Orbán Viktor

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu
Először persze ő tette ezt, amikor kényes kérdéseket tett fel neki.

Hadházy Ákos a Klubrádióban értékelte, miként reagált Obán Viktor arra, amikor a parlamenti folyosón olaszországi útjáról, a toszkánai kitérőről kérdezte. A kormányfő nem válaszolt, többször viszont sunyi alaknak nevezte, azt mondta, szerinte az országgyűlési képviselő olyan, „mint egy szőrét hullató, rossz vidéki róka”.

Hadházy Ákos azt mondta, meglepte Orbán Viktor, ennél magasabb színvonalra számított. Az számára nem újdonság, hogy azt hiszi, bármit tehet, bármit mondhat otrombán, észérveket mellőzve, de a „vidéki rókázáson” nem tud kiigazodni,

ennyi erővel vidéki parasztot is mondhatott volna,

miközben szereti önmagát egyszerű vidéki fiúként eladni. A kiszólás megsértette a vidéki lakosságot – ő is vidéki –, ilyeneket felemelkedett „arisztokraták” szoktak mondani – tette hozzá.

A másik újdonság számára az volt, hogy milyen sokáig volt zavarban a kormányfő. Hadházy elárulta, Orbánnal a „beszélgetés” jóval korábban kezdődött, csak akkor kapcsolta be a kamerát, amikor elkezdődött a „sunyizás”. A kínos jelenet, amíg a miniszterelnök csak „idétlenül röhögcsélt” jóval tovább tartott, a videózást pedig akkor fejezte be, amikor a kormányfő és Szijjártó Péter mellett megjelent a fideszes  Szűcs Lajos, aki elkezdte őt lökdösni.

Akciójával fel akarta hívni újra a figyelmet arra a repülőútra, amikor Egyiptomból hazafelé egy ezer kilométeres kerülőt tettek Pisába, ami „nem a legnagyobb lopás”, de a „gépeltérítés” az adófizetőknek alsó hangon így is 3,5-4 millió forintjába került.

Kapcsolódó
Nem történt bűncselekmény Orbán Viktor pisai útjánál
Az ügyészség Hadházy Ákos feljelentését bűncselekmény hiányában elutasította.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik