Közélet

Ha tanárból nem is, iskolaőrből több lesz

police.hu
police.hu
A kormány újabb 295 fővel szeretné növelni az állományt, költségvetési pénzből.

Pintér Sándor belügyminiszter nem aggódik amiatt, hogy a státusztörvény elfogadása után ezres nagyságrendben mondhatnak fel a tanárok, a kormány pedig közben komoly pénzekkel támogatta meg az iskolaőri hálózat bővítését – vette észre a Telex a csütörtök esti közlönyben.

Megjelent ugyanis egy Orbán Viktor kormányfő álltal jegyzett határozat, amely szerint az iskolaőri hálózatot kell fejleszteni. Ezért a kabinet egyetért az állomány 295 fős növelésével.
Varga Mihály pénzügyminiszternek erre idén 654,5 miliió, jövőre pedig 1,2 milliárd forintot kell biztosítania a költségvetésben a Belügyminisztériumnak.

A rendőrség oldalán elérhető toborzó szerint a Pest megyei, illetve fővárosi iskolák őrei bruttó 306 400, vidéki kolégáik 296 400 forintos bérre és évi bruttó 200 ezer forintos cafetériára számíthatnak.

A márciusi adatok szerint 571 iskolában 608 iskolaőr teljesített szolgálatot. A rendszer 2020. szeptember elsejei bevezetése óta összesen 618 esetben intézkedtek, négy esetben viszont az iskolaőr ellen indult büntetőeljárás.

Kapcsolódó
Eddig 61 esetben alkalmaztak testi kényszert az iskolaőrök
2020 szeptemberétől négy alkalommal merült fel, hogy az iskolaőr intézkedése során hatáskörét túllépte.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik