Közélet

Nyilvános vitára hívja az ÁSZ vezetőjét a Jobbik elnöke

Nyilvános vitára hívja az Állami Számvevőszék (ÁSZ) vezetőjét Gyöngyösi Márton, a Jobbik-Konzervatívok elnöke, európai parlamenti képviselője, hogy így tisztázza: pártja nem érintett illegális pártfinanszírozásban.

Kedden, az ÁSZ székházánál tartott sajtótájékoztatóján a politikus arról beszélt: a múlt héten nyilvánosságra hozott számvevőszéki jelentéstervezetből kiderül, hogy pártja „a 2022-es kampányköltéseivel az utolsó fillérig elszámolt”, ahogy az is, hogy „másoknak a gyanús pénzügyi machinációja miatt” a Jobbikra is büntetést szabna ki az ÁSZ.

Hangsúlyozta: ebből a dokumentumból és a Nemzeti Információs Központ jelentéséből is tudható, hogy „a Jobbiknak semmi köze nem volt azokhoz a pénzmozgásokhoz, amiket tiltott pártfinanszírozásként rá akar nyomni” az ÁSZ.

Gyöngyösi Márton hangsúlyozta: a számvevőszék elnöke által előző napra összehívott egyeztetésen azért nem vett részt, mert „a jelentéstervezet valótlanságokat állít”, és ha „tárgyalgatnak” róla, azt a látszatot keltenék, hogy valami közük van az ügyhöz.

Mindenki feleljen azért, amit tett, tehát ha vannak olyan pártok, amelyek úgy gondolják, hogy nekik van elszámolni valójuk kampánypénzekkel, azok ezt tegyék meg! – sürgette Gyöngyösi Márton.

Úgy tűnik: biztos, hogy amikor egy választás közeledik, akkor az ÁSZ, amely a Fidesz kinyújtott karja és furkósbotja, a Jobbikot megbünteti – jelentette ki a politikus. Hozzátette, 2018 óta „már meg is szokták”, hogy a számvevőszék „politikai megrendelésre” megpróbálja pénzügyileg ellehetetleníteni a Fidesz riválisait.

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik