Közélet

Trippon Norbert lesz a DK polgármesterjelöltje Újpesten

Szigetváry Zsolt / MTI
Szigetváry Zsolt / MTI

Újpest alpolgármesterét, a második alpolgármesteri és ötödik önkormányzati képviselői ciklusát töltő dr. Trippon Norbertet indítja a Demokratikus Koalíció a 2024-es önkormányzati választásokon – írja a párt közleményében. A DK újpesti várospolitikusának polgármester-jelöltségét Déri Tibor jelenlegi újpesti polgármester is támogatja.

Tavaly szeptemberben közölte Déri Tibor, hogy nem indul újra a polgármesteri címért, miután akkori pártja, a Momentum felfüggesztette a tagságát. Az MSZP, a DK, a Párbeszéd, az LMP és a Jobbik újpesti szervezeteinek vezetői és önkormányzati képviselői közös közleményben tudatták, hogy tudomásul veszik Déri döntését, és a ciklus végéig biztosítják a képviselő testületi többséget. Már ekkor közölték azt is, hogy Trippon Norbert DK-s (korábban MSZP-s) alpolgármestert alkalmasnak látják a kerület vezetésére, így várhatóan a többi ellenzéki párt is felsorakozik a DK jelöltje mögött.

A párt közleményében felidézi, hogy a 43 éves, jogász végzettségű Trippon nevéhez olyan projektek, kezdeményezések fűződnek, mint az újpesti Szent István tér kialakítása, a Virágváros-program, az Újpesti Közterület-felügyelet megalapítása, közel 3000 fa ültetése, az országos hírnévre szert tevő első Újpesti Levendulapark, valamint a jelenleg is épülő, közel 9000 négyzetméteren megvalósuló Főtér-park.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik