Közélet

Media1: Jelentős távozási hullám zajlott le az Indexnél

Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu

Az elmúlt két és fél hónapban legkevesebb tíz ember távozott az Indextől – írja a Media1.

A napokban a hajdani zoom.hu alapítója, Tarjányi Péter a Facebookon jelentette be, hogy befejezi közreműködését az Index.hu-val. Döntését nem indokolta, azonban a Média1 megjegyzi, hogy a napokban érkezik új munkatárs a videós stábhoz egy volt köztévés majd TV2-s személyében.

Az év elején Bugyinszki György tartalomfejlesztési vezető közös megegyezéssel távozott, de saját kezdeményezésére hagyta ott a lapot. Az egykori népszabadságos szerkesztő 2020-ban az elsők között csatlakozott a Vaszily Miklós érdekeltségébe került Indexhez azután, hogy viharos körülmények között kirúgták az akkori főszerkesztőt, Dull Szabolcsot, és a komplett szerkesztőség otthagyta a lapot. Bugyinszki, aki mindössze egy éve vette át Balogh Ákos Gergely korábbi tartalomfejlesztési vezető feladatait, a távozásakor nem volt hajlandó válaszolni a Média1 konfliktussal kapcsolatos kérdéseire, ugyanis az Indexnél szigorú titoktartási nyilatkozatot íratnak alá mindenkivel.

Az elmúlt két és fél hónapban még legalább nyolc fő, tehát az említettekkel együtt összesen minimum tíz fő búcsúzott el az Indextől.

A távozók jelentős része a newsroomban dolgozott, és a Media1 úgy tudja, hamarosan további távozásokat is bejelenthetnek.

A szerkesztőségen kívül változás volt a tulajdonos, az Indamedia egyik fontos vezetői posztján is, amikor 6 év után távozott Vándor Attila.

A Media1 szerette volna megtudni az Index.hu-t tulajdonló Indamediától, mi az oka az éve eleje lezajlott, jelentős távozási hullámnak, de mindössze annyit jeleztek vissza, hogy nem kívánnak reagálni a kérdéseikre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik