Közélet

Elfogták a nógrádi fegyveres rablót

Police.hu
Police.hu
A maszkos férfi otthonában támadt rá az idős nőre.

Négy órán belül beazonosították, elfogták a férfit, aki még március 16-án este egy fegyverrel vagy annak utánzatával akart kirabolni egy idős asszonyt Mátraverebély-Kányáson – közölte hétfőn a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon. A bejelentés után a rendőrök a helyszínen azonnal megkezdték az adatgyűjtést. Kiderült, a rabló egy 29 éves helyi férfi volt, aki az idős nő házánál a hátsó ajtó biztonsági láncát egy fogóval levágta.

Amikor a zajra a sértett felriadt, a fekete ruhába öltözött, maszkot viselő férfi ráfogott egy fegyvert, vagy annak utánzatát, pénzt követelt tőle. A bottal közlekedő, idős asszony közölte, nem tud neki adni, megfogta a fegyvernek vagy annak utánzatának a csövét, ami letört. Az nő segítségért kiabált, a férfi megijedt, elszaladt. A rendőrők lakásán fogták el, kihallgatták.

A nála tartott házkutatásnál a lánc levágásához használt csípőfogót, az arca eltakarásához viselt maszkot megtalálták, lefoglalták, ahogy az általa használt fegyvert, vagy annak utánzatát is, amelynek műanyag alkatrésze hiányos volt. A férfit a nyomozók őrizetbe vették, előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására a Pásztói Járási Ügyészségen, amit a bíróság elrendelt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik