Közélet

Baranyai csirkefogók több tízezer csirkét csaltak ki

Szigetváry Zsolt / MTI
Szigetváry Zsolt / MTI
Több mint 45 millió forint jogtalan haszonra tettek szert.

A Komlói Járási Ügyészség jelentős kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás miatt emelt vádat két elkövető ellen. Több tízezer csirkét rendeltek meg, a vételárat azonban nem fizették ki. A vádlottak egy csirketenyésztéssel és értékesítéssel foglalkozó gazdasági társaság vezetői voltak.

Cégük 2019 őszén rossz gazdasági helyzetbe került, ezért elhatározták, hogy a velük szerződő vállalkozásokat, családi gazdálkodókat megtévesztik rendeléseikkel, hogy így jussanak bevételhez. Társaságuk nevében termelési szerződéseket kötöttek vágásérett csirkék leszállítására különböző tenyésztőkkel. 2019 novembere és decembere között 9 vállalkozástól rendeltek több tízezer csirkét.

A két vádlott 2 és 12 millió forint közti összeggel csapta be a beszállítókat. Összesen több mint 45 millió forint jogtalan haszonra tettek szert. A Baranya Vármegyei Főügyészség közleménye szerint ez a jelentős kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás megállapítására alkalmas, amelynek a büntetési tétele 2-től 8 évig terjedő szabadságvesztés lehet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik