Közélet

Videó: Kilencszer döngetett át a piroson egy rendőrök elől menekülő sofőr Szombathelyen

police.hu
police.hu

Kattant a bilincs annak a 33 éves férfinak a kezén, akit a Vas vármegyei rendőrök több bűncselekmény elkövetése miatt fogtak el a napokban Szombathelyen. A Szombathelyi Rendőrkapitányság több rendbeli közúti veszélyeztetés, valamint eltiltás alatti járművezetés miatt indított eljárást a helyi férfival szemben.

A Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a jogosítvány nélküli sofőr pechjére pont egy rendőri jelleg nélküli rendőrautó mellett ment át először a tiloson, s kezdte meg az ámokfutását.

A rendőri jelzés ellenére sem lassított, hanem beletaposott a gázba. A délutáni nagy forgalomban több piroson is átszáguldott, arra kényszerítve több autóst, hogy lehúzódjon, félreálljon, vagy vészfékezzen az ütközés elkerülése érdekében.

A menekülő sofőr kilenc piroson hajtott keresztül megállás nélkül, emellett több esetben is zebrán ment át anélkül, hogy lassított volna. A záróvonalat többször átlépve veszélyeztette a szabályosan közlekedőket. A férfi elmenekült ugyan a helyszínről, azonban sokáig nem élvezhette „szabadságát”, mivel a vasi rendőrök rövid időn belül azonosították és elfogták.

Az adatgyűjtés során megállapították, hogy a férfi nem véletlenül menekült előlük. Ámokfutását reintegrációs őrizet ideje alatt követte el, valamint több rendőrkapitányság is folytat ellene büntetőeljárást közlekedési és egyéb bűncselekmények elkövetése miatt. A sofőrt gyanúsítottként hallgatták ki, majd átadták a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet munkatársainak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik