Közélet

Kubatov Gábor neve is előkerül a Völner-Schadl-ügy irataiban

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

A Telex birtokába került nyomozati anyagok szerint 2021. október 7-én – amikor közelgett a végrehajtói pályázatok határideje, ám még nem írtak ki plusz vizsgaidőpontot – Schadl György hívta fel Völner Pált, miután egy nappal korábban egy bizonyos Ádám azt mondta neki:

Kubatov úr is jelzett valakit, aki szeretett volna szakvizsgázni, és nincs időpontja.

A lap kereste a Fidesz pártigazgatóját az üggyel kapcsolatban, ám Kubatov nem reagált a megkeresésükre.

Nem derült ki a nyomozati anyagokból, kit takar az Ádám név, ám a továbbiakban többször feltűnik Rogán Antal kabinetfőnöke, Nagy Ádám. Hasonló kéréssel kereste meg Schadl György a végrehajtói szakvizsgákat szervező Szabó Imrét, a jegyzőkönyv szerint pedig  egyértelműen Rogán kabinetfőnökére utalt.

Ha megtennéd, hogy te is szólnál neki, hogy kibaszott szakvizsga napot nyisson már ki tíz percre, mert én nagyon finoman elmondtam neki, hogy neked is van javaslatod

– mondta ekkor Schadl Völnernek, aki megígérte, hogy megkeresi Szabót. Amikor három perccel később visszahívta Völner Schadlt, ezt mondta: „Figyelj, én szerintem leegyszerűsítem: ráírok egyet mint igazságügyi kapcsolatokért felelős államtitkár, hogy szíveskedjen vizsganapot biztosítani, mert több olyan jelzést kaptam, hogy sérelmezik, hogy nem tudnak pályázni”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik