Közélet europoli

Varga Judit nem hajlandó találkozni a Pegasus-botrányt vizsgáló bizottsággal

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Kétnapos tényfeltáró látogatásra érkezik hazánkba az Európai Parlament illegális megfigyelésekkel foglalkozó különbizottsága, a PEGA, a delegáció pedig szeretett volna találkozni Varga Judittal is, ám az igazságügyi miniszter hétfői Facebook-posztjában azt írta:

 uniós ügyekért felelős miniszterként kénytelen vagyok visszautasítani a felkérésüket.

A miniszter döntését azzal indokolta, hogy „az Európai Unió működéséről szóló szerződés 4. cikkének (2) bekezdésével összhangban a nemzetbiztonság továbbra is kizárólagosan a tagállamok hatáskörébe tartozik”.

A PEGA-bizottság mandátuma azonban veszélyesen túlterjeszkedik az uniós és az intézményi hatáskörökön, ezt az Európai Bizottság vonatkozó nyilatkozatai is megerősítik

– vélekedett Varga Judit, aki úgy fogalmazott: „a jogállamiság védelme érdekében nem járulunk hozzá a PEGA-bizottsággal való együttműködéshez”. Végül hozzátette: „Nem kívánunk asszisztálni a magyar és európai baloldal Soros-dollárokból támogatott performanszához”.

A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európai Parlament kommunikáció területére vonatkozó támogatási programja keretében valósult meg. Előkészítésében az Európai Parlament nem vett részt, és semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal a projekt keretében nyilvánosságra hozott információkért és álláspontokért, amelyekért kizárólag a szerzők, a megkérdezett személyek, a program szerkesztői és terjesztői felelősek az alkalmazandó jognak megfelelően. Az Európai Parlament nem felel a projekt megvalósításából esetlegesen származó közvetlen vagy közvetett károkért sem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik