Közélet

Rendkívüli ülés lesz a parlamentben az akkumulátorgyárak miatt

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Ellenzéki kezdeményezésre az akkumulátorgyárak ügyében összehívták az Országgyűlés rendkívüli ülését hétfőre, írja az MTI. A parlamenti honlapon olvasható napirendi javaslat szerint a tanácskozás délután négy órakor kezdődik napirend előtti felszólalásokkal.

Ha az ülés határozatképes lesz, és a képviselők elfogadják a napirendet, három órán keresztül interpellációk, azonnali kérdések és kérdések hangzanak el.

Ezután három ellenzéki előterjesztés megvitatása következhet:

  • az LMP határozati javaslata az akkumulátorgyártással foglalkozó üzemek és létesítmények létesítéséről szóló döntésekben való társadalmi részvételről;
  • a DK indítványa az önkormányzat építési hatósági jogkörének visszaállításához szükséges szabályok módosításáról; valamint
  • az MSZP kezdeményezése a kormányzat által kötött stratégai partnerségi megállapodások felülvizsgálatáról a munkavállalók védelme érdekében.

A rendkívüli ülés összehívásához a képviselők egyötödének aláírására volt szükség, ezt a kezdeményező LMP mellett a DK, a Momentum, az MSZP, a Jobbik és a Párbeszéd képviselői biztosították.

Kapcsolódó
Parragh László szerint a debreceni akkumulátorgyár élhetőbbé teszi a környezetet
Az iparkamara elnöke úgy véli, a mostani tudásunkkal nem feltétlenül fogható fel, mekkora jelentősége van a beruházásnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik